Skip to main content

Hoe pakt AMA een project aan

Intake gesprek

Het eerste gesprek is gratis binnen een straal van 50 km vanuit Rotterdam, daarbuiten rekenen we een kleine vergoeding voor het bezoek. De mogelijkheden die wij bieden:

 • Tuinontwerp (vanaf € 900)
  We wandelen samen door uw tuin en bespreken uw wensen. Ik verzamel informatie via inmeten en foto’s, op basis daarvan wordt er een digitale basistekening gemaakt. Daarna maak ik een ontwerp in 3d (met een maquette) vaak met 2 varianten, deze presenteer ik op mijn atelier en we bespreken die. Dan wordt het gekozen ontwerp uitgetekend.
 • Beplantingsplan (vanaf € 600)
  Hierin wordt het tuinontwerp verder uitgewerkt met soorten heesters, bomen en vaste planten. Een beplantingsplan bestaat uit een tekening waar de plantplek van de verschillende tuinplanten staat aangegeven en een plantlijst. U kunt er ook voor kiezen om alleen een beplantingsplan te laten maken.
 • Tuinontwerp op afstand (prijs in overleg via email)
  Via mail vraag ik of u informatie wilt opsturen in de vorm van foto’s en tekeningen, we nemen telefonisch uw wensen door. Dan maak ik een tuinontwerp of beplantingsplan, dit kan verschillende vormen hebben.

Illustratie 1

Maquettes

Bij het maken van een tuinontwerp besteden wij veel aandacht aan de relatie tussen huis en tuin. Wij maken die zichtbaar op een speciale manier met een 3d model (maquette). Zo krijgt de klant een direct ruimtelijk beeld van het ontwerp. De maquette laat zien hoe de relatie tussen huis en tuin werkt. Je beleeft de tuin als het ware vooraf al, qua sfeer, ruimtes en beplanting, zelfs als de kavel nog bouwrijp gemaakt moet worden! Het 3d schaalmodel wordt op tafel gezet en besproken. Het speelt een centrale rol in het ontwerpproces.

Uitwerking

Wij werken het gekozen ontwerp uit in een tekening voor de uitvoerder. Indien gewenst maken we een beplantingsplan en technische uitwerking van een tuinhuis e.d. Wilt u het plan uitgevoerd zien, dan kunnen we daarvoor zorgen. Wilt u alleen begeleiding bij prijsopgaves van de uitvoering of de uitvoering zelf, dan kan dat ook.

Het uurtarief van AMA Tuinontwerp is € 75,= excl. BTW

Werkwijze in stappen

 • intakegesprek op locatie (gratis binnen straal van 50km)
 • offerte tuinontwerp op basis van het gesprek
 • tuinontwerp (meerdere varianten)
 • bespreking ontwerpen (aanpassingen doen)
 • uitwerking (digitale en papieren tekening)
 • vervolg (uitwerking beplantingsplan- technische zaken)
 • projectbegeleiding bij de uitvoering

Uitvoering

 • zelf doen (ik zorg voor goed tuinontwerp + omschrijving)
 • deel uitbesteden en deel zelf doen (bv zelf inplanten onder begeleiding)
 • alles uitbesteden (inschakelen hovenier)

Heb je vragen of wil je de mogelijkheden bespreken? Bel of stuur een bericht.

Tekening tuinontwerp ama werkwijze
Hoe pakt AMA een project aan

Bekijk onze video van het bouwen van een maquette, deze gaat over het vergroenen van een balkon. 

Al jaren maak ik maquettes, dat zijn schaalmodellen van karton, foam, kleine bomen, takken en ander materiaal om mijn tuinontwerpen beter te kunnen beoordelen. Vanwege de beperking van een tuintekening begon ik deze om te werken tot collages en later maquettes omdat het platte vlak met de zwart-wit lijnen zo weinig gevoel van ruimte geeft. Vaak hebben mensen veel wensen in een tuin: zitten, spelen, opbergruimte, groen. In een model zie ik en de klant ook, in één oogopslag het effect van de vertaling van al die zaken in ruimtelijk opzicht. Past dat allemaal? Wat zie je eigenlijk van de tuin als je op je terras zit en als je binnen zit? Dan probeer ik een ander idee, hoe werkt dat? Zo kan de klant alle mogelijkheden verkennen die deze ruimte heeft en effecten van keuzes overzien. De maquette geeft ook, meer dan de 3D- tekening de sfeer en de beplanting weer. 

In de video zijn verschillende ontwerpen voor het balkon te zien, datzelfde kan gedaan worden voor het ontwerp van een stadstuin.

Kosten besparen begint bij een goed ontwerp

Nieuwe tuin- of tuin renoveren? het gaat om een groter project, er is budget mee gemoeid, het is daarom verstandig eerst een tuinontwerp te laten maken. Een tuinontwerp kost iets, maar het bespaart ook kosten omdat u het in een keer goed hebt. (wat ook leidt tot duurzaamheid) De tuinontwerper begrijpt ruimtes, weet welke dingen bij elkaar passen, heeft kennis van bodem en bezonning.


Wat klanten zeggen over AMA Tuinontwerp

"Een goed advies leidde tot een mooie, fijne tuin die niet alleen door ons maar ook onze gasten erg blij maakt."

Adri van Lieshout (tuin eigenaar)