Skip to main content

Hoe pakt AMA een project aan

Intake gesprek

Het eerste gesprek is gratis binnen een straal van 50 km vanuit Rotterdam, daarbuiten rekenen we een kleine vergoeding voor het bezoek. De mogelijkheden die wij bieden:

 • Tuinschets aan huis              € 300,00  
 • Tuinontwerp                           € 900,00  (vanaf)
 • Beplantingsplan                    € 525,00  (vanaf)
 • Tuinontwerp op afstand     prijs in overleg (via email)

Het belangrijkste moment in het tuinontwerp proces is het eerste gesprek. U kunt op dit moment uw wensen kenbaar maken en vragen stellen. Ik als ontwerper kan de situatie bekijken en u vertellen wat de mogelijkheden zijn en met ideeën komen. Heeft u een nieuw huis met een kale tuin of juist een huis met bestaande tuin die u wilt veranderen? Wij bespreken met u aan welke stijl u denkt en hoe de tuin georganiseerd kan worden. 

Illustratie 1

Maquettes

Bij het maken van een tuinontwerp besteden wij veel aandacht aan de relatie tussen huis en tuin. Wij maken die zichtbaar op een speciale manier met een 3d model (maquette). Zo krijgt de klant een direct ruimtelijk beeld van het ontwerp. De maquette laat zien hoe de relatie tussen huis en tuin werkt. Je beleeft de tuin als het ware vooraf al, qua sfeer, ruimtes en beplanting, zelfs als de kavel nog bouwrijp gemaakt moet worden! Het 3d schaalmodel wordt op tafel gezet en besproken. Het speelt een centrale rol in het ontwerpproces.

Uitwerking

Wij werken het gekozen ontwerp uit in een tekening voor de uitvoerder. Indien gewenst maken we een beplantingsplan en technische uitwerking van een tuinhuis e.d. Wilt u het plan uitgevoerd zien, dan kunnen we daarvoor zorgen. Wilt u alleen begeleiding bij prijsopgaves van de uitvoering of de uitvoering zelf, dan kan dat ook.

Het uurtarief van AMA Tuinontwerp is € 75,= excl. BTW

Werkwijze in stappen

 • intakegesprek op locatie (gratis binnen straal van 50km)
 • offerte tuinontwerp op basis van het gesprek
 • tuinontwerp (meerdere varianten)
 • bespreking ontwerpen (aanpassingen)
 • uitwerking (digitale of papieren tekening)
 • eventueel vervolg (uitwerking beplantingsplan- technische zaken- begeleiding van de uitvoering)

Uitvoering

 • zelf doen (ik zorg voor goed plan + omschrijving)
 • deel zelf doen
 • deel uitbesteden (bv zelf inplanten onder begeleiding)
 • alles uitbesteden (inschakelen hovenier)

Heb je vragen of wil je de mogelijkheden bespreken? Bel of stuur een bericht.

Tekening tuinontwerp ama werkwijze
Hoe pakt AMA een project aan

Bekijk onze video van het bouwen van een maquette, deze gaat over het vergroenen van een balkon. 

Al jaren maak ik maquettes, dat zijn schaalmodellen van karton, foam, kleine bomen, takken en ander materiaal om mijn tuinontwerpen beter te kunnen beoordelen. Vanwege de beperking van een tuintekening begon ik deze om te werken tot collages en later maquettes omdat het platte vlak met de zwart-wit lijnen zo weinig gevoel van ruimte geeft. Vaak hebben mensen veel wensen in een tuin: zitten, spelen, opbergruimte, groen. In een model zie ik en de klant ook, in één oogopslag het effect van de vertaling van al die zaken in ruimtelijk opzicht. Past dat allemaal? Wat zie je eigenlijk van de tuin als je op je terras zit en als je binnen zit? Dan probeer ik een ander idee, hoe werkt dat? Zo kan de klant alle mogelijkheden verkennen die deze ruimte heeft en effecten van keuzes overzien. De maquette geeft ook, meer dan de 3D- tekening de sfeer en de beplanting weer. 

In de video zijn verschillende ontwerpen voor het balkon te zien, datzelfde kan gedaan worden voor het ontwerp van een stadstuin.

Kosten besparen begint bij een goed ontwerp

Nieuwe tuin- of tuin renoveren? het gaat om een groter project, er is budget mee gemoeid, het is daarom verstandig eerst een tuinontwerp te laten maken. Een tuinontwerp kost iets, maar het bespaart ook kosten omdat u het in een keer goed hebt. (wat ook leidt tot duurzaamheid) De tuinontwerper begrijpt ruimtes, weet welke dingen bij elkaar passen, heeft kennis van bodem en bezonning.


"Een goed advies leidde tot een mooie, fijne tuin die niet alleen door ons maar ook onze gasten erg blij maakt."

Adri van Lieshout (tuin eigenaar)