Prairietuin

Afgelopen week een bezoek gebracht aan de Tolkamer, een plaats aan de Waal, aldaar prachtige bloemenweiden gezien met inheemse soorten. Dit soort natuurgebied is steeds meer een inspiratie voor tuinontwerpers en tuinbezitters. Het losse en natuurlijke uiterlijk is zeer aantrekkelijk. Dat kun je bereiken door een zaadmengsels te gebruiken, of door een beplantingsplan te maken met speciale plantencombinaties. Dit kan ook in een stadstuin, als die niet al te klein is en er voldoende zon komt. Voordeel van een prairietuin is dat hij weinig onderhoud behoeft.

Lees verder

Inspiratie via moodboard

Een goede manier om ideeën te krijgen voor je tuin is door het maken van een moodboard. Als ik een tuinontwerp maak begin ik met een lijstje van praktische wensen van de klant, bijvoorbeeld: buiten eten, opbergen spullen…., maar ik maak ook een moodboard. Dit is minstens zo belangrijk! Het moodboard is een collage van plaatjes die ik bij elkaar heb gezocht met in het achterhoofd de tuin waar ik aan werk, die plak ik op een groot vel karton. Hierin geef ik aan wat de sfeer van de tuin moet zijn en wat er belangrijk is. Bijvoorbeeld een bepaalde kleur, bijzondere planten, licht,...

Lees verder

Geveltuin in Rotterdam

Een aantal ondernemen aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam wilde een geveltuin aanleggen. Zo ook Adri van Lieshout, van Christiaan Kappers. ‘Waarom wil je dat’?, vroeg ik hem toen hij mij benaderde voor een ontwerp. ‘Omdat de meesten het gaan doen en omdat het de straat een mooie aanblik geeft’  zei Adri en ‘als ik het doe wil ik het goed doen’. Zo gezegd zo gedaan, ik kwam met een voorstel, Adri kennende moest het eenvoudig zijn, grote lijnen, niet teveel gedoe. 

Lees verder

Thuiswerken in je tuin

Nu we allemaal aan huis gekluisterd zijn is een mooie tuin extra belangrijk. Tijdens de warme periode in augustus merkten we hoe fijn het is om een tuin te hebben. Even in de buitenlucht zijn en contact hebben met de natuur is dan een verademing.  Denk eens aan nieuwe mogelijkheden in je tuin:

Lees verder