Skip to main content

De kracht van maquettes

Al jaren maak ik maquettes, dat zijn schaalmodellen van karton, foam, kleine bomen, takken en ander materiaal om mijn tuinontwerpen beter te kunnen beoordelen. Vanwege de beperking van een tuintekening begon ik die om te werken tot collages en later maquettes omdat het platte vlak met de zwart-wit lijnen zo weinig gevoel van ruimte geeft.

 

Vaak hebben mensen veel wensen in een tuin: zitten, spelen, opbergruimte, groen. In een model zie ik en de klant ook, in één oogopslag het effect van de vertaling van al die zaken in ruimtelijk opzicht. Past dat allemaal? Wat zie je eigenlijk van de tuin als je op je terras zit en als je binnen zit? Dan probeer ik een ander idee, hoe werkt dat? Zo kan de klant alle mogelijkheden verkennen die deze ruimte heeft en effecten van keuzes overzien. De maquette geeft ook meer dan de 3D- tekening de sfeer en de beplanting weer. 

Kijkuit tekening1200x600 web lijn 08 06 20

 

kijkuit model 1 boven web