Skip to main content

Ontwerpen van een daktuin of dakterras

dakterras header ama tuinontwerp

Een dakterras verhoogt de kwaliteit en waarde van uw woning en creëert een extra mogelijkheid om buiten te genieten. Binnen het vak van tuinontwerper neemt het creëren van een dakterras een geheel eigen plaats in. Over het algemeen is het ontwerpen van een dakterras namelijk een wat complexere opgave dan het ontwerpen van een reguliere tuin. Dit komt onder andere omdat goed rekening gehouden moet worden met de maximale dakbelasting en met de afvoer van het regenwater. Soms is een kraan of lift nodig bij de uitvoering, daarom is de aanleg van een dakterras over het algemeen ook wat duurder dan de aanleg van een tuin.

Het ontwerpen van een dakterras of daktuin vraagt dus nogal wat specifieke kennis en rekenwerk. Een goed ontwerp maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en houdt rekening met het gewicht elementen als plantenbakken, aarde en de planten. Omdat ik zowel architect als tuinontwerper ben kan ik een vakkundig en veilig ontwerp maken. In de foto boven ziet u een voorbeeld van een project in Rotterdam, op de Kop van Zuid. Bij dit project kwamen veel uitdagingen en wensen samen. Lees meer over dit project

Denkt u aan het aanleggen van een daktuin of het ontwerpen van een dakterras:? Neem zeker ook contact met AMA Tuinontwerp op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Bel AMA Tuinontwerp Stuur een bericht

AMA Werkwijze

illustratie werkwijze 1b ama tuinontwerp

AMA Projecten

rust ama tuinontwerp portfolio 1

Inspiratie en Blog

illustratie blog 1 ama tuinontwerp