Skip to main content

Over AMA Tuinontwerp

AMA Tuinontwerp is gevestigd in Rotterdam en maakt deel uit van DGS Tuinen. Ama maakt de tuinontwerpen, DGS voert de projecten uit. U kunt, of een ontwerp laten maken, of een uitvoering laten doen, of beide.

Wij maken originele tuinontwerpen, voor klanten in de regio's Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Delft en Utrecht. De nauwe samenwerking tussen ontwerper en uitvoerder heeft grote voordelen voor de klant: u krijgt veel service en kwaliteit! Bijsturen tijdens een uitvoering is mogelijk en u krijgt de tuin die u voor ogen had. Zie de gerealiseerde projecten.

AMA ontwerpt:

 • tuinen
 • kantoortuinen
 • dakterrassen-balkons
 • parken
 • groenvoorzieningen

DGS Tuinen

AMA Diensten

DGS Tuinen/AMA Tuinontwerp levert verschillende diensten, u leest er meer over op deze pagina. U kunt bij ons terecht voor tuinontwerpen op tekening, ontwerpen met maquettes (3d schaalmodellen) en beplantingsplannen. Naast enkel het tuinontwerp kunt u ook het gehele traject, van ontwerp tot en met oplevering, door DGS Tuinen/AMA Tuinontwerp laten uitvoeren. Wilt u zelf uw tuin ontwerpen maar wel begeleiding daarbij krijgen? Dan is onze dienst 'tuinschets aan huis' iets voor u. Voor een vast bedrag schuiven we aan tafel om mee te denken over de specifieke tuinwensen. 

Met een opleiding als architect en daarna 10 jaar ontwikkeling en ervaring op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur kan ik een passend en inspirerend plan voor u maken (AMA Tuinontwerp). Indien gewenst kan hoveniersbedrijf DGS Tuinen het plan uitvoeren.

Bel of stuur een bericht om de mogelijkheden voor uw tuinontwerp te bespreken. Het eerste inventarisatiegesprek is gratis.

Over AMA Tuinontwerp

Als ontwerper van AMA Tuinontwerp werk ik, Paulien samen met een vaste partner: DGS Tuinen.  Het is echter ook mogelijk dat tuinen gerealiseerd worden door andere hoveniers, zoals HollandsZwartBont, Boudewijn Hoveniers en anderen.

Mijn opleiding bouwkunde aan de TU Delft heeft me geleerd  ruimtes vorm te geven en te organiseren. Tijdens mijn studie wilde ik niet alleen naar het gebouw kijken maar ook de omgeving erbij betrekken, omdat de binnen-buiten-relatie zo bepalend is voor hoe wij een gebouw ervaren.

Daardoor kwam ik direct terecht in de stedenbouw en landschaps-architectuur. Nadat ik een tuin van le Notre had gezien op een excursie was in gegrepen door de enorme rust en kracht die daarvan uitging en dacht: daar moet ik meer van weten. Door onderzoek te doen naar allerlei soorten tuinen leerde ik zoveel en was ik zo geïnspireerd geraakt dat ik besloot op deze weg te blijven. Sindsdien werk ik op het snijvlak van gebouw en omgeving, huis en tuin, wijk en stad-landschap. Voor mij is de verbinding tussen de twee over liever gezegd de vorm die deze relatie aanneemt een grote uitdaging.

uitvoering tuinaaneg ama tuinontwerp
Meer informatie over AMA Tuinontwerp

Wat klanten zeggen over AMA Tuinontwerp

"Ik heb een opdracht verstrekt aan AMA tuinontwerp voor het maken van een tuinontwerp. Ik had zelf geen idee wat ik precies wilde. Na een grondige intake werden er 3 verschillende ontwerpen gepresenteerd m.b.v. een maquette. Dit hielp enorm"

J.W. de Graaff (eigenaar)

Neem contact met ons op

 • Telefoon
  010 467 3345
 • Email
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.