Over AMA Tuinontwerp

AMA Tuinontwerp is gevestigd in Rotterdam. Wij maken originele tuinontwerpen, voor klanten in de regio's Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Delft en Utrecht. Mensen uit andere delen van het land zijn ook van harte welkom.

AMA ontwerpt:

 • tuinen
 • kantoortuinen
 • dakterrassen
 • parken
 • groenvoorzieningen
 • openbare ruimtes

De gerealiseerde projecten variëren van borders die gerevitaliseerd moeten worden tot parken.

AMA Diensten

AMA levert verschillende diensten u leest er meer over op deze pagina. U kunt bij ons terecht voor tuinontwerpen op tekening, ontwerpen met maquettes (3d schaalmodellen) en beplantingsplannen. Naast enkel het tuinontwerp kunt u ook het gehele traject, van ontwerp tot en met oplevering, door AMA Tuinontwerp laten uitvoeren. Wilt u zelf uw tuin ontwerpen maar wel begeleiding daarbij krijgen? Dan is onze dienst 'tuinarchitect aan tafel' iets voor u. Voor een vast bedrag schuiven we aan tafel om mee te denken over de specifieke tuinwensen. Binnenkort start AMA met cursussen zodat u zelf kunt leren ontwerpen.

Met een opleiding als architect en daarna 10 jaar ontwikkeling en ervaring op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur kan ik een passend en inspirerend plan voor u maken.

Bel of stuur een bericht om de mogelijkheden voor uw tuinontwerp te bespreken. Het eerste inventarisatiegesprek is gratis.

Over AMA Tuinontwerp

Als ontwerper van AMA Tuinontwerp werk ik, Paulien samen met een aantal vaste partners waaronder: DGS Tuinen en HollandsZwartBont.

Mijn opleiding aan de TU Delft (bouwkunde) heeft me geleerd ruimtelijk te denken, ruimtes vorm te geven en te organiseren. Tijdens mijn studie wilde ik niet alleen naar het gebouw kijken maar ook de omgeving erbij betrekken, omdat de binnen-buiten-relatie zo bepalend is voor hoe wij een gebouw ervaren.

Daardoor kwam ik direct terecht in de stedenbouw en landschaps-architectuur. Nadat ik een tuin van le Notre had gezien op een excursie was in gegrepen door de enorme rust en levenskracht die daarvan uitging en dacht: daar moet ik meer van weten. Na een onderzoek (van een jaar) naar allerlei soorten tuinen leerde ik zoveel en was ik zo geïnspireerd geraakt dat ik besloot op de weg van landschapsarchitectuur te blijven. Sindsdien werk ik op het snijvlak van gebouw en omgeving, huis en tuin, wijk en stad-landschap. Voor mij is de verbinding tussen de twee over liever gezegd de vorm die deze relatie aanneemt van het grootste belang.

uitvoering tuinaaneg ama tuinontwerp
Meer informatie over AMA Tuinontwerp

"Pauline heeft onze stadstuin met veel gevoel ontworpen. Ondanks de kleine omvang is het een groene oase, die elk seizoen zijn eigen charme heeft! Heerlijke plek om buiten te zijn!"

Rene Bouwmeester (eigenaar)

Neem contact met ons op

 • Telefoon
  010 467 3345
 • Email
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Adres
  Provenierssingel 60
  3033 EN Rotterdam