Skip to main content

Natuurlijk tuinontwerp

“Een buitengevoel in de stad”, dat was de wens van deze opdrachtgevers.

Het huis was net opgeleverd, een modern stukje architectuur. De kavel bood veel mogelijkheden, maar was nog een kale vlakte. Er moest een speelterrein komen voor de kinderen en een groot gazon, maar verder een losse, natuurlijke tuin. Het huis strekt zich uit over de breedte van de kavel en omarmd als het ware de tuin en is van de tuin gescheiden door een lange glazen wand. Vanuit bijna alle punten binnenin kijk je dus op de tuin.

We wilden het effect creëren alsof je in een landschap woont. Als je binnen zit, kijk je uit op een veld met grassen en bloemen. Dit mengsel van siergrassen en vaste planten, ook wel prairietuin genoemd, geeft het hele jaar door een verschillend beplantingsbeeld te zien. De wuivende vormen werken goed samen met de hoekige architectuur. Het centrale deel van de tuin is een gazon, tevens speelterrein. Met een aantal nieuwe bomen in de tuin creëeren we diepte.

Door de schuur op een speciale manier vorm te geven is er een bijzondere entree gemaakt. In dit gebouwtje worden de fietsen gestald maar het is ook de “poort” naar de tuin. Door dit gebouwtje wordt je blik even gericht op de lange zichtlijn in de tuin. Eenmaal door de poort, ontvouwt de tuin zich pas. De vormgeving van de schuur is luchtig, met zwarte verticale latten, elegant en passend bij de architectuur.

Andere Projecten van AMA Tuinontwerp

Start samen met ons uw nieuwe project

  • AMA Tuinontwerp
  • Provenierssingel 60
  • 3033 EN  Rotterdam
  • Telefoon: +31(0)10 - 467 3345
  • Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.