Skip to main content

Tuin ontwerpen met maquettes

maquette header ama tuinontwerpOntwerpen is een creatief proces, een zoektocht naar de mogelijkheden binnen de beschikbare ruimte, rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever, de omgeving en de bebouwing. Ik heb een speciale manier van werken ontwikkeld, namelijk met schaalmodellen. In deze maquettes ontwerp ik, improviseer ik en probeer ik ideeën uit.

Het grote voordeel van het maken van schaalmodellen is dat meteen duidelijk wordt of iets werkt of niet. Daarnaast kan ik de opdrachtgever laten meekijken in het proces en direct de ruimtelijke consequenties tonen van bepaalde keuzes. We zien de relatie tussen huis en tuin vooraf. Zelfs als de kavel nog bouwrijp gemaakt moet worden krijgen we al een idee van de sfeer, ruimtes en beplanting.

Tekeningen blijken geregeld een ander beeld te geven dan het uiteindelijke resultaat. Maquettes helpen om een goed ruimtelijk beeld te krijgen van de tuin en diverse varianten van een tuinontwerp. Met een schaalmodel zie je meteen een levensecht beeld van de tuin voor je. Driedimensionaal, met structuren van planten, vorm van het terras, de relatie met de woning, bezonning, sfeer, alles samen. Natuurlijk volgt er uiteindelijk altijd ook een digitale tekening voor de uitvoering, als dat gewenst is.

Spreekt deze manier van werken je aan? Neem contact met me op om een afspraak te maken voor een eerste gesprek. Dat gesprek is meestal helemaal gratis bij AMA.

 

Bel AMA Tuinontwerp Stuur een bericht

AMA Werkwijze

illustratie werkwijze 1b ama tuinontwerp

AMA Projecten

rust ama tuinontwerp portfolio 1

Inspiratie en Blog

illustratie blog 1 ama tuinontwerp